TAVADA FİT PİZZA TARİFİ


TAVADA FİT PİZZA TARİFİ

Taş fırında pişmişcesine bir lezzetle sofralarınızı şenlendirecek basit bir pizza tarifiyle karşınızdayım🤩 Yapımı çok pratik, hazırlaması çok kolay üstelik yine fırında pişmeyen bir tarif😋 Yanında buzz gibi bir ayranla, üzerisine mevsim yeşillikleriyle yemede yanında yat🤤 Malzemelerine  geçiyorum 🍕🍕🍕
Hamuru için:
* 1 yumurta
* 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt 
* 2 tatlı kaşığı zeytin yağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı pekmez
* 1/2 paket kabartma tozu
* Ele yapışmayan kıvama gelene kadar tam buğday unu
Üzeri için:
* 1 orta boy domatesi
* 1 yatlı kaşığı zeytinyağı
* Arzu edildiği kadar kekik, pul biber, kimyon 
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 80 gr ton balığı
* 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
* 1 orta boy kuru soğan 
Yumurta, yoğurt ve zeytin yağını güzelce karıştırıp tuz,pekmez, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ekleyip karıştırıyoruz. Ele yapışmayan kıvama gelince üzeri için malzemeler hazırlamaya başlayabiliriz. Domatesi rondodan geçirip baharatlarla tatlandırıp zeytinyağıyla karıştırıyoruz. Zeminimizi çok az unlayıp hamuru üç parçaya ayırıyoruz. Bir parçasını tavamızın boyutunda açıyoruz. Bir iki damla yağ damlatıp peçeteyle yayarak fazlasını alıyoruz. Hamurumuzu serip domates sosumuzu döküyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı kaşarı serpiyoruz. İnce ince dilimlediğimiz soğanı ve kalan kaşarımızı da serpiyoruz. Kapağını kapattığımız tavayı en küçük gözde en kısık ayarda pişirmeye alıyoruz🌺 
Kalan diğer iki parçayı da aynı şekilde hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz. Ya da çörek şeklinde pişirip ekmek niyetine tüketebilirisiniz🍞
DYT. ESRA KOÇAK


Yorumlar