FIRINSIZ KAHVALTILIK KEK TARİFİ
Renkli mi renkli, lezzetli mi lezzetli bir kahvaltılık tarif
ile karşınızdayım. Pazar kahvaltılarınızı şenlendirmelik, fırınsız şipşak bir
kek tarifi. Küçücük ölçüleriyle dört kişinin tabağını doldurabilirsiniz.
Daha fazla uzatmadan hemen malzemelere geçiyorum:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 -4 yemek kaşığı tam buğday unu (kekin kıvamına göre 4. kaşığı ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 parça maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- ½ adet kapya biber
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kekik ve pul biber
Öncelikle yumurta, tuz ve diğer baharatları güzelce
çırpıyoruz. Süt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Homojen
bir karışım elde ettikten sonra peynir, maydanoz ve biberleri ekleyip
karıştırıyoruz. Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz orta boy bir tencereye karışımı döküyoruz.
En küçük ocakta ve en kısık ayarda pişirmeye başlıyoruz. Yaklaşık 20 dakika sonra
ters çevirip diğer tarafını da beş dakika kadar kızartabilirsiniz. Pişirme esnasında
kapağını açmamanızı öneriyorum, içerdeki buharla daha güzel pişiyor kekimiz. Deneyen
herkese şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar